Periodiek schenken

Met een Periodieke Schenking waarmee u Cappella Amsterdam gedurende vijf jaar of langer ondersteunt, kunt u maximaal gebruik maken van de fiscale voordelen die de Geefwet biedt én geeft u ons de zekerheid van uw donatie. Daar zijn wij erg blij mee! Voorwaarde voor de belastingvoordelen is dat u dit doet gedurende een periode van minimaal vijf jaar middels een overeenkomst voor Periodieke Schenking. Als u periodiek schenkt via een overeenkomst, ontvangt u van ons een welkomstgeschenk. In overleg met u bepalen we wat u graag zou willen ontvangen. 

Omdat Cappella Amsterdam is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), mag u uw gift met een 'multiplier' van 25% verhogen, ook na 2017. Wat dit in de praktijk betekent ziet u in het volgende rekenvoorbeeld.

Stel u schenkt vijf jaar lang elk jaar EUR 500,-:

  • U schenkt in 2017: EUR 500,-
  • Aftrekpost bij belastingaangifte: EUR 625,- *
  • Fiscale teruggave: EUR 325,- **
  • U betaalt feitelijk: EUR 175,-

* 125% van het geschonken bedrag i.v.m. Geefwet
** Bij een belastingtarief van 52%

Op 10 oktober 2017 is bekend gemaakt dat de huidige Geefwet overeind blijft. Dat betekent dat u 125% van de gift kunt aftrekken bij uw belastingaangifte.

Bent u geïnteresseerd om Cappella Amsterdam periodiek via een overeenkomst te ondersteunen? Dan kunt u hier de overeenkomst tot periodieke schenking downloaden. Wilt u eerst meer weten? Bel ons of stuur een mail met uw contactgegevens en we nemen graag vrijblijvend contact met u op.

U kunt Cappella Amsterdam ook steunen met een Jaarlijkse Machtiging tot wederopzegging of een Eenmalige Schenking.

Let op: wij doen onze uiterste best om de betrouwbaarheid van de informatie op deze website te waarborgen. Echter: bestudeert u altijd goed welke uitwerking wet- en regelgeving voor uw persoonlijke situatie hebben.

Cappella Amsterdam is aangemerkt als een culturele Algemeen nut beogende instelling (culturele ANBI). Vanaf 1 januari 2014 dienen culturele ANBI's bepaalde gegevens publiekelijk te hebben gemaakt. Deze gegevens, waaronder een financiële verantwoording en een beleidsplan zijn te vinden op de website van de Federatie van werkgeversverenigingen in de Cultuur (FC).

Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam