Matthäus-Passion - Zangers perspectief

Waar gaat het over?

Sopraan Bobbie Blommesteijn – in gesprek met chef-dirigent Daniel Reuss en musicoloog Maartje Stokkers – geeft een kijkje in het leven van een zanger in de Matthäus-Passion. Bobbie zong als kind al in het kinderkoor en heeft als professioneel zangeres alle sopraanpartijen gezongen.

Wat is Bobbies favoriete stuk in Bachs Matthäus-Passion? Wanneer hoorde Daniel Reuss hem voor het eerst, en hoe hoort een Matthäus nou écht te klinken volgens de vele ‘experts’ in Nederland? Luistert u naar hilarische anekdotes, prachtige muziek-fragmenten en verhelderende feiten in deze twee podcastafleveringen.

Beluister de podcastSprekers

Bobbie Blommesteijn (1989) begon haar muzikale carrière op de Haarlemse koorschool. Met het Kathedrale Koor maakte ze concertreizen naar Engeland, Duitsland, Frankrijk en Slowakijke. Op haar 14e begon ze haar studie zang aan de vooropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze studeerde bij Manon Heijne. Deze studie vervolgde ze bij Sasja Hunnego aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast haar werk als soliste is Bobbie een veelgevraagd ensemblezangeres. Zo is ze ook verbonden aan het Laurens Collegium, Collegium Vocale Gent en het Nederlands Kamerkoor.

Maartje Stokkers is een Nederlandse musicologe en radiopresentatrice. Zij studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ook volgde ze een gedeelte van het onderdeel muziekgeschiedenis aan de Universiteit van Perugia. Tijdens haar studie liep ze stage op de internet kunst- en klassiekredactie van de AVRO.

Van 2005 tot 2018 was Maartje Stokkers een vaste presentator op NPO Radio 4. Ze presenteerde onder andere de programma’s De Vrijdag van Vredenburg, Het Zondagmiddagconcert en de radio-uitzending van het Prinsengrachtconcert.

Meer koormuziek

Cappella Amsterdam geeft koormuziek haar plek in de 21ste eeuw én houdt de rijke koorcanon levend. Dat betekent het voortzetten van een excellente uitvoeringspraktijk en het aangaan van vernieuwing op vele fronten. Wij willen een zo breed mogelijk publiek in aanraking laten komen met koormuziek.

Draagt u Cappella Amsterdam ook een warm hart toe? Met uw steun kunnen wij veel moois laten horen.

Steun ons

***
Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe podcast-releases en onze concerten.

Aanmelden

Beluister ook

Te horen zijn

 1. Isabel Schicketanz en Marie Henriette Reinhold: Hans-Christoph Rademann, Gaechinger Kantorei, Accentus, 2021. So ist mein Jesus nun gefangen
 2. Patrick Grahl en Krešimir Stražanac: Rademann, Gaechinger Kantorei, Accentus, 2021. Auf das Fest aber hatte der Landpfleger Gewohnheit
 3. Patrick Grahl: Rademann, Gaechinger Kantorei, Accentus, 2021. Wie wunderbarlich ist doch diese Strafe
 4. Rademann, Gächinger Kantorei, Accentus, 2021. Der Landpfleger sagte
 5. Isabel Schicketanz: Rademann, Gächinger Kantorei, Accentus, 2021. Er hat uns allen wohlgetan
 6. idem. Aus Liebe will mein Heiland sterben
 7. Nicolaus Harnoncourt, Concertgebouw Orkest en Koor, TELDEC, 1985. Kommt, ihr Töchter, helft mir klagen
 8. Masaaki Suzuki, Bach Collegium Japan, BIS, 2019. Kommt, ihr Töchter, helft mir klagen
 9. Phillippe Herreweghe, Collegium Vocale Gent, 1999. Kommt, ihr Töchter, helft mir klagen
 10. Paul McCreesh, Gabrieli Consort, Deutsche Grammophon, 2003. Kommt, ihr Töchter, helft mir klagen
 11. Kurt Equiluz: Harnoncourt, Concertgebouworkest en -koor, TELDEC, 1985. Petrus aber sass draussen im Palast
 12. Benjamin Bruns: Masaaki Suzuki, Bach Collegium Japan, BIS, 2019. Petrus aber sass draussen im Palast
 13. Herreweghe, Collegium Vocale Gent, 1999. Petrus aber sass draussen im Palast
 14. Robert Holl, NTR. Der Leiermann (Schubert)

Podcast