Vacature: Productie Manager (gesloten)

Cappella Amsterdam zoekt een Productie Manager (ca. 0,7 fte, in overleg) per 1 september 2022 (of eerder)

Cappella Amsterdam zingt op het hoogste niveau muziek die betovert en verwondert. Hiervoor heeft het koor in het recente verleden middels prijzen en in recensies internationaal de hoogste waardering gekregen.

Daniel Reuss (1961) is de artistiek leider van Cappella Amsterdam. Onder zijn leiding professionaliseerde het koor en groeide naar internationale faam. Naast Daniel werken we met enkele vaste artistiek ontwikkelaars en jonge dirigenten samen om een breed palet aan producties te kunnen brengen.

Cappella Amsterdam produceert zelf a capella concerten. Daarnaast hebben wij een intensieve samenwerking met het Orkest van de Achttiende Eeuw en doen we co-producties met vele Nederlandse ensembles en orkesten. Cappella zingt internationaal met ensembles en werkt multidisciplinair samen met gezelschappen en organisaties als Holland Festival, Nationale Opera & Ballet en dirigenten als Barbara Hannigan en Marcus Creed. In samenwerking met Harmonia Mundi en nu Pentatone verschijnen vrijwel jaarlijks nieuwe opnames van Cappella Amsterdam.

Het koor zingt per seizoen circa 15 producties, oude en nieuwe koormuziek, met in totaal circa 60 concerten in grote en kleine (concert)zalen in Nederland en daarbuiten.

Ons kantoor team werk nauw met elkaar samen en bestaat uit twee Productie Managers (waarvan een vacature), twee Marketing Managers en een Zakelijk Leider. Graag verwelkomen wij een nieuwe Productie Manager om ons team te versterken.

Cappella Amsterdam houdt kantoor in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam.

Cappella Amsterdam zoekt een Productie Manager (ca. 0,7 fte, in overleg)

De Productie Manager zorgt voor de organisatie van de productie samen met de collega Productie manager. Hij of zij ondersteunt zo de tweehoofdige leiding van Cappella Amsterdam (artistiek leider en zakelijk leider).

Taken en verantwoordelijkheden o.a.

 • praktische uitvoering van het artistieke beleid
 • organisatie en coördinatie van de werkzaamheden rondom concerten/voorstellingen
 • vertaling van de wensen van de artistiek leider naar koorbezettingen, planningen, repetitieschema’s, uitvoeringsmateriaal en communicatie van de informatie naar de zakelijke leiding, publiciteit, betrokken zangers, musici en samenwerkende organisaties
 • begeleiding van het repetitieproces en de concerten/voorstellingen in Nederland en het buitenland (tourmanagement); zorg voor beschikbaarheid van de partituren.
 • oppakken van andere taken; we hebben een klein kantoorteam en dat betekent elkaar helpen en flexibiliteit bij de verdeling van het werk

Plaats in de organisatie
Stichting Cappella Amsterdam hanteert het bestuur + directiemodel. De zakelijk leider en de artistiek leider/dirigent vormen samen de tweehoofdige leiding en zijn gezamenlijk eindverantwoordelijk naar het bestuur. De Productie Manager rapporteert hiërarchisch aan de zakelijk leider, maar werkt nauw samen met de artistiek leider/dirigent en de Manager Artistieke Ontwikkeling bij de uitvoering van zijn of haar taken.

Jouw profiel
Onze ideale productie manager (m/v)

 • is enthousiast, zelfstandig, probleemoplossend, stressbestendig, accuraat en een verbinder
 • heeft ervaring in een soortgelijke functie en heeft een HBO werk- en denkniveau
 • heeft kennis van en affiniteit met klassieke (koor)muziek; bij voorkeur kun je noten lezen
 • is communicatief sterk en heeft een flexibele en collegiale instelling
 • heeft een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • is bereid om op onregelmatige tijden te werken (in het weekend en ’s avonds)
 • (is in het bezit van een rijbewijs)

Cappella Amsterdam verwelkomt mensen van verschillende achtergrond, geboorteplaats, leeftijd en gender. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Ons aanbod
We bieden een uitdagende en dynamische baan in een internationale omgeving. Het salaris is marktconform. Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor de duur van 1 jaar. Bij succesvolle resultaten kan de aanstelling worden verlengd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over ons