cappella
amsterdam
raakt.

Visie

De gezongen stem raakt ons en verbindt ons

De stem was het eerste instrument in de geschiedenis. Iets overbrengen doen we zo goed met een geluid dat het dichtst bij onszelf staat, onze stem.

We kennen allemaal de emotie van het gezongen woord. Ook al verstaan we het niet, een gezongen stuk roept herkenbare emoties op. En vaak verstaan we een zangstuk beter dan we zelf denken, omdat we het gevoelsmatig begrijpen. Blijdschap, pijn, verdriet, opluchting, het gezongen woord vangt deze begrippen beter dan de gesproken vorm.

Cappella Amsterdam viert 50 jaar

Missie

Mensen raken met de menselijke stem

Cappella Amsterdam geeft koormuziek haar plek in de 21ste eeuw én houdt de rijke koorcanon levend. Dat betekent het voortzetten van een excellente uitvoeringspraktijk en het aangaan van vernieuwing op vele fronten. Wij willen een zo breed mogelijk publiek in aanraking laten komen met koormuziek. Daartoe brengen wij diversiteit in onze programma’s, in onze partnerkeuzes en in onze medewerkers.

Wij zijn een koor van mensen tussen mensen, dat met klassieke muziek een universele en menselijke emotie wil oproepen. Wij willen ons publiek een authentieke ervaring geven, keer op keer als zij ons horen. Oprecht, direct, dichtbij en toegankelijk. Kortom, onze muziek moet mensen raken.

Partners en
samenwerkingen

Cappella Amsterdam plaatst koormuziek als kloppend hart in tal van artistieke samenwerkingen. Deze samenwerkingen geven koormuziek een niet weg te denken plaats in het culturele veld. In de loop der jaren hebben deze samenwerkingen ons hechte muzikale vriendschappen opgeleverd met diverse orkesten, operagezelschappen en musici.

Wij hopen dat u in seizoen 2022-2023 net zo veel van deze muzikale vriendschappen zult genieten als wij! In dit seizoen werken we onder meer samen met het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Residentie Orkest, het Nederlands Kamerorkest, het Amsterdams Andalusisch Orkest, solisten Carolyn Sampson en Thomas Walker en dirigenten Anja Bihlmaier en René Jacobs.

Ook voeren wij weer prachtige concerten uit met onze partner Nieuw Vocaal Amsterdam. Nieuw Vocaal Amsterdam biedt kinderen van vier tot eenentwintig jaar een klassieke zangopleiding. Zij maken zingen mogelijk voor alle kinderen die dat graag willen. Ongeacht talent, ervaring en financiële draagkracht. De leerlingen worden gecoacht door de zangers van Cappella Amsterdam en chef-dirigent Daniel Reuss. Zo dragen wij ook een steentje bij!

Nieuw Vocaal Amsterdam, het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam / @Hans Hijmering

NVA en CA - Orgelpark
Cappella Amsterdam & Nieuw Vocaal Amsterdam, 15-12-2019. 

Over ons