fbpx

cappella
amsterdam
zingt.

missie & visie

De koortraditie levend houden
en vernieuwen

Professioneel kamerkoor Cappella Amsterdam brengt klassieke koormuziek, zelfstandigheid en in samenwerking met anderen. We zijn ons er terdege van bewust dat wat wij doen raakt aan de kern van de menselijkheid: zingen is een universele taal. Cappella Amsterdam houdt deze taal en de rijke koorcanon levend op het hoogste niveau én geeft koormuziek haar plek in de 21ste eeuw.

Concreet komt dat erop neer dat we enerzijds onze excellente uitvoeringspraktijk voortzetten en daarnaast op vele fronten vernieuwing omarmen. Het koor gebruikt kunstenaarschap, expertises en geloof in wat het doet om te verbinden en bruggen te slaan.

Cappella Amsterdam viert 50 jaar

Missie & visie

Cappella Amsterdam - 50 Jaar Jubileumconcert (Melle Meivogel)

Partners en
samenwerkingen

Met toewijding en plezier brengt Cappella Amsterdam een divers programma-aanbod, dat zowel vertrouwd en uitnodigend als uitdagend is. Speciale aandachtspunten zijn hierbij onconventionele vormen van podiumpresentatie, avontuurlijke repertoirekeuzes en bijzondere samenwerkingen op zowel artistiek als maatschappelijk gebied.

Wij hopen dat u in seizoen 2024-2025 net zo veel van deze muzikale vriendschappen zult genieten als wij. In dit seizoen werken we onder meer samen met het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Nederlands Kamerorkest, stichting Combiwel, solisten Marianne Beate Kielland en Thomas Walker.

Ook voeren wij weer prachtige concerten uit met onze partner Nieuw Vocaal Amsterdam. Nieuw Vocaal Amsterdam biedt kinderen van vier tot eenentwintig jaar een klassieke zangopleiding. Zij maken zingen mogelijk voor alle kinderen die dat graag willen. Ongeacht talent, ervaring en financiële draagkracht. De leerlingen worden gecoacht door de zangers van Cappella Amsterdam en chef-dirigent Daniel Reuss. Zo dragen wij ook een steentje bij.

Cappella Amsterdam & Nieuw Vocaal Amsterdam - Matthäus PassionNieuw Vocaal Amsterdam, het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam / @Hans Hijmering

Kamerkoor Cappella Amsterdam en kinderkoor Nieuw Vocaal Amsterdam. Fotograaf: Eduardus LeeNieuw Vocaal Amsterdam en Cappella Amsterdam / @Eduardus Lee

Over ons