Jan Boeke, oprichter Cappella Amsterdam

Jan Boeke, oprichter Cappella Amsterdam

Cappella Amsterdam in 1987

Cappella Amsterdam in 1987

arrow arrow

Met een rijkdom aan stemkleuren bereikt kamerkoor Cappella Amsterdam zijn specifieke homogene klank. Sinds 1990 staat het koor onder artistieke leiding van chef-dirigent Daniel Reuss.

Vanaf de oprichting in 1970 door Jan Boeke vormt de liefde voor muziek de leidraad voor Cappella Amsterdam. Om elke compositie te laten spreken, heeft het koor zich zowel op moderne als op oude, authentieke zangtechnieken toegelegd. De nadruk in het repertoire ligt op die twee uitersten: oude meesters en moderne muziek. 

Speciale aandacht schenkt het koor aan werken van Nederlandse componisten, van  Sweelinck tot Andriessen en Ton de Leeuw. Cappella Amsterdam vindt het belangrijk om het Nederlandse muzikale erfgoed bij publiek te laten klinken, in Nederland en daarbuiten.

Het koor werkt samen met Nederlandse en internationale topensembles en -orkesten, zoals het Orkest van de Achttiende Eeuw en Asko|Schönberg. Bekijk o.a. ons  Johannes-Passion concert met het Orkest van de Achttiende Eeuw

Bij harmonia mundi verschijnen regelmatig cd’s van het kamerkoor. De cd met koorwerken van Leoš Janáček is bekroond met de Edison Klassiek 2013. In 2014 zijn twee cd’s uitgebracht. De eerste, Stabat Mater van Francis Poulenc, kreeg de Choc de l’Année 2014; de tweede, Warum ist das Licht gegeben dem Mühseligen? met koorwerken van Johannes Brahms, werd in 2015 onderscheiden met de Preis der deutchen Schallplattenkritik. Cappella Amsterdam heeft de Edison Klassiek 2017 ontvangen voor de alom geprezen CD Arvo Pärt – Kanon Pokajanen. In augustus 2018 verscheen de cd Misere Mei Deus met werken van Josquin des Prez. 

Samen met het Orkest van de Achttiende Eeuw ontving Cappella Amsterdam de VSCD Klassieke Muziekprijs voor onze concertreeks Ein deutsches Requiem van Brahms. Deze concerten vonden plaats in mei 2018 en zijn ook live opgenomen op cd. Deze nieuwe cd wordt mede mogelijk gemaakt door een grote crowdfundactie onder de concertbezoekers en verschijnt eind november 2018.

Cappella Amsterdam ontvangt steun van Amsterdams Fonds voor de Kunst, Vrienden en Voorvechters. Sommige fondsen ondersteunen specifieke projecten. Informatie daarover kunt u vinden bij de desbetreffende projecten.

Op zoek naar onze biografie voor programmaboekjes? Download hier  onze biografie in word  .

Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam