21/1 Recensies nieuwe Jánacek-cd

arrow arrow

Prachtkoor, Lenige timing, Harmonisch en scherp

Onze nieuwste cd, uitgebracht door harmonia mundi, is met enthousiasme ontvangen. Een bloemlezing van de eerste reacties:

NRC Handelsblad (* * * * *): Harmonisch en scherp

"[De] vierde cd die prachtkoor Cappella Amsterdam en dirigent Daniel Reuss uitbrengen op Harmonia Mundi. Een win-winsituatie: het kwaliteitslabel zet het Nederlandse koor op de internationale kaart, en de koormuziek krijgt de verdiende aandacht. Volkse harmonische eenvoud combineert hij met scherpe montages en zangerige lyriek. Het leidt tot een eindeloze afwisseling." - Floris Don (19 januari 2012).

New York Times: A valuable one

"By now, Leos Janaceks music is firmly established in the orchestral, chamber and, most of all, operatic repertoires. (...) But his gorgeously varied choral works are heard far less often, so this new release, featuring the Cappella Amsterdam under Daniel Reuss, is a valuable one." - Zachary Woolfe (13 januari 2012).

Volkskrant  (* * * *): Lenige timing en lentefris geluid

"In de jaren rond 1900 schreef Leos Janácek bergen koormuziek, waaronder de succesvolle cyclus Ríkadla. (...) Humor te over in de negentien korte deeltjes, die door Janácek met volwassen schwung op de notenbalk werden geslingerd. De professionele begeleiders van het Radio Blazers Ensemble komen zowat adem en lippen te kort. Maar de hoofdrol is onmiskenbaar weggelegd voor Cappella Amsterdam, het koor van Daniel Reuss dat alweer zijn vierde cd opnam voor het Franse kwaliteitslabel Harmonia Mundi. Lenige timing en een lentefris geluid: er is niets kinderachtigs aan."  - Guido van Oorschot (11 januari 2012). Lees ook Niet kinderachtig wat Cappella Amsterdam doet met Janácek op Van Oorschots blog.

Parool (* * * *): [V]oortreffelijke uitvoeringen

"Janácek liet er geen enkele onduidelijkheid over bestaan: voor hem waren zijn operas de hoogtepunten van zijn oeuvre. We zullen hem niet tegenspreken, maar er is geen enkele reden om al te lichtzinnig te spreken over zijn koorwerken. Cappella Amsterdam levert onder leiding van Daniel Reuss het bewijs met een prachtige cd waarop een groot deel van zijn vocale ensemblemuziek bijeen is gebracht, in voortreffelijke uitvoerigen." - Erik Voermans (11 januari 2012).

Radio 4: Een regelrechte ontdekking

Op 21 en 23 december j.l. besteedde Hans Haffmans in zijn programma Haffmans Mooiste aandacht aan de cd en hij vindt het alvast een "erg fijne plaat". "Een regelrechte ontdekking", zo zegt hij over Otcená (Onze Vader) uitgevoerd door Thomas Walker (tenor), Ernestine Stoop (harp), Dirk Luijmes (harmonium) en Cappella Amsterdam onder leiding van Daniel Reuss. 

De cd is te koop in uw favoriete cd-winkel, waaronder de online winkel van harmonia mundi en onze eigen webwinkel.

Comments

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam