Berichtgeving subsidie Cappella Amsterdam

arrow arrow

Graag houden we u op de hoogte van de berichtgeving rondom de afgewezen subsidie voor Cappella Amsterdam.

Op 2 augustus bereikte ons het verbijsterende en onbegrijpelijke nieuws dat Cappella Amsterdam geen subsidie meer krijgt van het Fonds Podiumkunsten. Na momenten van ongeloof bereikten ons vele berichten van fans, collega’s en vrienden die het mogelijke verdwijnen van Cappella Amsterdam niet kunnen geloven of accepteren. Wij gaan dan ook niet zonder slag of stoot stoppen met het maken van bijzondere, mooie, ontroerende en rakende koormuziek.

Wat gaan wij doen?

Bestuur en directie onderzoeken allereerst de mogelijkheid om het besluit van het Fonds Podiumkunsten aan te vechten om structurele subsidie voor ons koor te krijgen. Daarnaast zijn ze in gesprek met diverse andere fondsen en financiers om bepaalde projecten toch nog mogelijk te kunnen maken. Dit zal echter tijd kosten, en in de tussentijd willen wij natuurlijk niet stilzitten maar mooie muziek blijven maken. Daarvoor hebben we uw steun nodig.

Hoe kunt u ons helpen?

Word Voorvechter van Cappella Amsterdam! Met een stabiele basis aan vele kleine en grotere donateurs kunnen wij aan de overheid en aan potentiële nieuwe financiers laten zien dat er een groot draagvlak bestaat voor Cappella Amsterdam en dat wij het waard zijn om te ondersteunen. Bovendien maakt u onze concerten en samenwerkingen in het muziektheater ook op langere termijn mogelijk.

Word nú Voorvechter van Cappella Amsterdam


Berichten van fans

Onlangs hebben onze fans een fansite opgericht 'Red Cappella Amsterdam'. Op deze site kunt u reacties van fans bekijken en uw steun betuigen. Klik hier om de site te bekijken.

Berichtgeving in de media

Bekijk ook onze Facebook-pagina en Tweets met reacties van de mensen om ons heen. En de fans-site 'Red Cappella Amsterdam' gemaakt door een van onze fans. 

Volkskrant

http://www.volkskrant.nl/theater/kunstorganisaties-boos-om-willekeur-bij-toekennen-subsidies~a4351268/

http://www.volkskrant.nl/theater/culturele-bijltjesdag-orkater-en-noorderslag-verliezen-subsidies~a4350317/

Parool

http://www.parool.nl/amsterdam/kunstsubsidies-onrealistisch-amsterdam-schiet-in-eigen-voet~a4356747/

http://www.parool.nl/amsterdam/verbijstering-over-subsidies-dit-kan-het-einde-zijn-van-orkater~a4351008/

http://www.parool.nl/amsterdam/bijbels-museum-verliest-subsidie-wel-geld-voor-45-nieuwkomers~a4349618/

Radio 4

http://radio.omroep.nl/f/368301/

http://www.radio4.nl/podium/nieuws-pagina/15129/kamerkoor-cappella-amsterdam-verliest-subsidie

NRC / NRC.next

http://www.nrc.nl/nieuws/2016/08/02/harde-keuzes-podiumsubsidies-3489458-a1514337

http://www.nrc.nl/nieuws/2016/08/02/cappella-niemand-zag-dit-aankomen-a1514381

Andere media

http://nos.nl/artikel/2122760-orkater-en-noorderslag-verliezen-subsidie-28-nieuwelingen.html

https://www.cultureelpersbureau.nl/2016/08/werkgevers-podiumkunsten-boos-subsidiesysteem-moet-anders/?utm_campaign=twitter&utm_medium=twitter&utm_source=twitter


Wilt u de adviezen lezen?

Toekenning van Amsterdams Fonds voor de Kunst

Afwijzing van Fonds Podiumkunsten

Quotes uit de pers

Parool, 13-08-2016

Betoverend

Het Fonds Podiumkunsten heeft besloten geen subsidie meer toe te kennen aan Cappella Amsterdam. Als dat betekent dat Cappella Amsterdam ophoudt te bestaan - en wat kun je anders verwachten wanneer je onaangekondigd vijf ton onder een organisatie wegtrekt? - is dat een grote klap voor iedereen die van koormuziek houdt. Want Cappella Amsterdam is het meest avontuurlijke en eigenzinnige kamerkoor van Nederland. Een concert wordt pas echt betoverend als de musici niet alleen hun werk staan te doen, maar als 'het' er is: aandacht, spanning, plezier. Het is moeilijk aanwijsbaar wat er precies voor zorgt dat je als luisteraar ineens de tijd vergeet en volledig opgaat in wat er klinkt. Geen enkel ensemble krijgt dat altijd voor elkaar, maar bij Cappella Amsterdam gebeurt het opvallend vaak. Cappella is het grote voorbeeld voor ons amateurzangers en heeft bovendien haar deuren open voor jong talent. Wij kunnen niet verteren dat Cappella in haar bestaan wordt bedreigd.

Menke van Daalen, Sandra Boersma en Lodewijk van der Ree

Comments

Leny Gubbi 24 December 2016

Capella Amsterdam moet blijven!

Leny Gubbi 24 December 2016

Capella Amsterdam moet blijven!

Hans Inberg 2 Oktober 2016

Bizarre besluitvorming, ik schaam me diep voor dit rijke land. Succes, ik hoop met jullie op een goede afloop. Hans Inberg, Renkum

Vera d'Hooghe 12 September 2016

Ik verzoek het fonds Podiumkunsten de subsidieaanvraag van Cappella Amsterdam te herzien. Cappella Amsterdam hoort bij de beste kamerkoren van Nederland: wij achten het noodzakelijk om dit bijzondere ensemble te ondersteunen en er alles aan te doen om hun bestaan te waarborgen, zodat het koor haar doelstellingen kan realiseren.

Eric Hermans 5 September 2016

Wij verzoeken het fonds Podiumkunsten de subsidieaanvraag van Cappella Amsterdam te herzien. Cappella Amsterdam hoort bij de beste kamerkoren van Nederland: wij achten het noodzakelijk om dit bijzondere ensemble te ondersteunen en er alles aan te doen om hun bestaan te waarborgen, zodat het koor haar doelstellingen kan realiseren. Eric en Paula Hermans. Oprichters, dirigent en zakelijke leiding Studium Chorale Maastricht van 1972-1998

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam