Nu verkrijgbaar: seizoensbrochure 2017-2018

arrow arrow

Cappella Amsterdam zingt van stokoud tot gloednieuw in 2017-2018

Met veel plezier en trots presenteren wij hierbij seizoen 2017-2018 van Cappella Amsterdam. Met de nadruk op ‘met veel plezier en trots’, omdat Cappella Amsterdam er, ondanks het wegvallen van de meerjarige ondersteuning van Fonds Podiumkunsten, in geslaagd is overeind te blijven en een nieuw seizoen te realiseren. Dankzij de hartverwarmende hulp van trouw publiek, samenwerkingspartners, genereuze private fondsen en bijzondere gulle gevers.

Het nieuwe seizoen biedt een veelkleurig aanbod van stokoude tot gloednieuwe muziek, van intieme a cappella tot grote bezettingen met orkest, van grote meesterwerken tot nog ongehoorde oude en nieuwe muziek. Over leven en dood, over duisternis en licht, over toen, nu en straks. In concerten van noord tot zuid, van oost tot west en over de grenzen.

Cappella Amsterdam zingt in 2017-2018 premières van Julia Wolfe (met de Bang On A Can All-Stars, als opmaat voor het nieuwe seizoen), Alexander Khubeev, José María Sánchez-Verdù, Arvo Pärt, Erkki-Sven Tüür, Tõnu Kõrvits en William Hayes. A cappella storten we ons voor het eerst op de integrale uitvoering van de Twaalf Stichi Pokajanije van Alfred Schnittke, op Heinrich Schütz’ Schwanengesangen Davids Boetepsalmen van Orlando di Lasso. Met het Orkest van de 18de Eeuw waagt Cappella zich onder meer aan Brahms’ Ein deutsches Requiem en Telemanns Der Tag des Gerichts en met Holland Baroque presenteren we de wereldpremière van The Fall of Jericho, een ongehoord oratorium van de Engelse Handelian William Hayes. Met Muziektheater Transparant en B’rock Orchestra hernemen we And You Must Suffer van Pierre Audi in Frankrijk, met Asko|Schönberg voeren we een nieuw werk van Khubeev uit en tot slot geeft Cappella Amsterdam acte de présence in de nieuwe productie van De Nationale Opera en Ballet Das Floss der Medusa van Henze die tijdens het Opera Forward Festival in première gaat.

Bekijk hier de nieuwe seizoensbrochure.

Cappella Amsterdam

Met een grote rijkdom aan stemkleuren bereikt kamerkoor Cappella Amsterdam zijn specifieke homogene klank. Sinds 1990 staat het koor onder artistieke leiding van chef-dirigent Daniel Reuss. Onder zijn leiding ontwikkelde het koor zich van een semiprofessioneel ensemble tot een professioneel kamerkoor van internationale faam. Ook repertoire en expertise groeiden en reiken nu van stokoude tot gloednieuwe muziek. Cappella Amsterdam geeft regelmatig compositieopdrachten en brengt veel composities van Nederlandse en buitenlandse componisten in (Nederlandse) première. Het koor werkt samen met Nederlandse en (inter)nationale topensembles. De cd met Arvo Pärts Kanon Pokajanen (2016) werd (inter)nationaal enthousiast ontvangen. ‘Utterly mesmerizing, (…) and enchanting,’ schreef The New York Times en plaatste de cd in de top 20 van beste klassieke cd’s in 2016 wereldwijd.

Cappella Amsterdam wordt structureel ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Société Gavigniès en het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunen de eigen series van Cappella Amsterdam. Het Prins Bernhard Cultuurfonds doet dit vanuit fondsen op naam: Fonds Henri Fock, het Korinthiërs Fonds, het Ans Otten-Nypels Fonds, het Fonds de Visser-Geerling, het Fonds Monnier Goudzwaard en het Dessauvagie/Sauer Fonds. Ammodo financiert de compositieopdracht aan José María Sánchez-Verdú. Ook worden we gesteund door een fonds dat graag anoniem wil blijven en door vele Vrienden & Voorvechters. Als coördinator van het Europese project Tenso 14-18: from poetry to music ontvangt Cappella Amsterdam een meerjarig subsidie van het EU Culture Programme.Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam