12/11 "Schitterend en geniaal" (NRC)

arrow arrow

De Mattheus Passie van Tarenskeen: in januari nog te beluisteren in Amsterdam en Rotterdam.

Vier jaar na de première was het hoog tijd voor een reprise van dit bijzondere werk waarvoor Boudewijn Tarenskeen in 2009 de Matthijs Vermeulenprijs kreeg toegekend. Op vrijdag 9 november werd het werk onder regie van Paul Koek uitgevoerd in de Verkadefabriek in s-Hertogenbosch tijdens het November Music Festival.

"(...) Cappella Amsterdam [zong] opnieuw de bekroonde Matthe[u]s Passie (2009) van Boudewijn Tarenskeen, een ongelovige met talent voor religieuze muziek, die zijn luisteraars anderhalf uur lang opsluit in het hoofd van iemand die zich Bachs meesterswerk herinnert - schitterend en geniaal." - Joep Stapel, NRC Handelsblad, 12-11-2012.

Over het werk zegt Tarenskeen zelf: "Als kroon op de twijfel wilde ik een Mattheus Passie schrijven. Geen overtuigende vertelling zoals bij Bach, geen hartekreten in de vorm van arias of collectieve zang van de gelovigen, maar een aarzelende zoektocht. De vraag die ik mij stelde: kan je twijfel toonzetten?" Tarenskeens Mattheus Passie, een werk dat hij speciaal schreef voor Cappella Amsterdam, is begin 2013 nog te beluisteren én bekijken. Op 12 januari in het Muziekgebouw aan t IJ in Amsterdam en op 13 januari in de Doelen in Rotterdam.

(Foto: Klaas Jan Runia)

Comments

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam