11/4 Een koffer uit Berlijn

arrow arrow

Carte blanche voor de Berlijnse dirigent Ralf Sochaczewsky.

Sochaczewsky (1972) neemt zangers en publiek mee op een adembenemende tijdreis door de Duitse koorliteratuur. Het programma, Een koffer uit Berlijn, is te horen op vrijdag 20 april in de Utrechtse Pieterskerk en op dinsdag 24 april in de thuisbasis van het koor: het Muziekgebouw aan t IJ in Amsterdam.

‘Ich hab’ noch einen Koffer in Berlin’ zongen Duitse diva’s als Hildegard Knef en Marlene Dietrich in de jaren vijftig. Dit melancholische lied verwoordt de grote aantrekkingskracht die deze stad op hen uitoefende. Berlijn heeft sindsdien enorme ontwikkelingen doorgemaakt en is nog altijd een bijzondere metropool, zeker ook op cultureel gebied.

Sochaczewsky heeft uit zijn rijk gevulde koffer een afwisselend programma samengesteld. Vroegbarokke muziek van Schein in Italiaanse madrigaalstijl naast werken van Wolfram Buchenberg. Met hem maken publiek én koor in dit programma voor het eerst kennis, hij is een ‘Geheimtipp’ van Sochaczewsky.

Verder te horen is koormuziek in de beste Duitse romantische traditie van Arnold Mendelssohn; inderdaad familie van Felix en een generatie jonger. Peter Cornelius heeft een bescheiden oeuvre nagelaten. Op dit programma treurmuziek van zijn hand, maar schuilen daarin niet de mooiste klanken? Max Reger grijpt ten slotte terug naar oude stijlen, in zijn mateloze bewondering voor Bach is de Barok nooit ver weg.

Ralf Sochaczewsky is een graag geziene gast bij Europese topkoren als het RIAS Kammerchor, het Choeur de Radio France, de Cappella Cracoviensis en het Praags Philharmonisch Koor. Daarnaast dirigeerde hij onder meer het London Philharmonic Orchestra. Een samenwerking om naar uit te kijken!

Volledige programma en kaarten | Informatie voor de pers.

Comments

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam