28/9 "Zingen uit het hart"

arrow arrow

Recensie Berio in de Doelen (* * * *). Zaterdag 29/9 in het Muziekgebouw aan t IJ! 

"Luciano Berio (1925-2003), de grootste componist van het naoorlogse Italië, behoorde tot de grote vernieuwers, maar vergat nooit dat musiceren mensenwerk is en vooral niet dat zingen uit het hart komt. Van dat laatste getuigden Cappella Amsterdam en mezzosopraan Karin Strobos woensdagavond bij het eerste concert van Berio Street: een tweedaagse, waarmee de Rotterdamse Doelen de grote componist eert." 

"Coro, uit 1976, is een stuk ambiteuzer (dan Folk Songs, het eerste stuk dat op het programma stond, CA). Veertig zangers zitten verspreid door het orkest, gevormd door het Doelenensemble en het Notabu Ensemble Neue Musik uit Düsseldorf. Het is een typisch jarenzeventigwerk dat de hele wereld poogt te omvatten. Berio legt de zangers teksten uit volksculturen in de mond, die als een refrein telkens worden doorbroken met een gedicht van Pablo Neruda, op overweldigend vlammende akkoorden." - De Volkskrant van 28-9-2012, Frits van der Waa.

Komt het zelf horen: vanavond in Düsseldorf en morgen in onze thuisbasis, het Muziekgebouw aan t IJ in Amsterdam, in het kader van het Berio-festival, dat vandaag begint.

Comments

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam