Carte blanche voor Gijs Leenaars: opnames en publicaties

Op 24, 26 en 28 januari stond Cappella Amsterdam in Utrecht, Amsterdam en Tilburg met het concert Carte blanche voor Gijs Leenaars. Lees meer over de achtergronden die in de media zijn verschenen:


Omroep MAX; opnames van het concert op 26 januari

Omroep MAX heeft het concert op 26 januari opgenomen en uitgezonden op 9 februari. U kunt deze opname ook beluisteren via het Radio 4 Concerthuis.


De Stad Utrecht; Een dirigent die meer laat horen dan technische perfectie

Dirigent Gijs Leenaars krijgt Carte blanche bij Cappella Amsterdam. Met dit kamerkoor zal hij kleinschalige koorwerken laten horen die hem na aan het hart liggen. Rixt Dijkstra, een trouwe fan en donateur van Cappella Amsterdam, kijkt daar nu al naar uit.

Lees meer


Muziekvan.nu; interview met Gijs Leenaars

Gijs Leenaars, sinds seizoen 2012-2013 chef-dirigent van het Groot Omroepkoor, is een graag geziene gastdirigent bij onder andere Bachkoor Holland, Residentie Orkest en Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij dirigeert later deze maand voor het eerst Cappella Amsterdam en kreeg van het kamerkoor carte blanche om het programma samen te stellen. Hij koos voor werken van Josquin Desprez, Orlandus Lassus, Rudolf Escher, Benjamin Britten, Jonathan Harvey en Mark van Platen.

Lees meer
Comments

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam