Cappella Amsterdam zingt bijzondere koorwerken van Brahms

arrow arrow

26 september vindt de release plaats van de nieuwe cd met bijzondere koorwerken van Johannes Brahms (1833-1897). Daniel Reuss en zijn Cappella Amsterdam leggen met deze cd de nadruk op zijn late koorwerken. 

De invloed van renaissancecomponisten, maar bovenal van Heinrich Schütz op Brahms’ schrijfwijze is duidelijk hoorbaar in deze werken. Naast de sobere en soms sombere motetten, waaronder het befaamde Warum ist das Licht gegeben dem Muhseligen? zijn er ook wereldlijke werken zoals het Schicksalslied in een versie voor koor en piano opgenomen, begeleid door Philip Mayers en Angela Gassenhuber. Deze cd belicht een minder bekende kant van Brahms met werken die van hetzelfde niveau zijn als zijn symfonieën. 

U kunt de cd bestellen in onze webshop.

Daniel Reuss over de Brahms-cd
“Het is een droom om deze werken die ik al dertig jaar uitvoer te mogen opnemen. Op deze cd wilden we Brahms met zijn strengheid, maar ook met zijn milde gloed, in alle simpelheid hoorbaar maken.”

Cappella Amsterdam
Met een rijkdom aan stemkleuren bereikt kamerkoor Cappella Amsterdam zijn specifieke homogene klank. Sinds 1990 staat het koor onder artistieke leiding van chef-dirigent Daniel Reuss. Om elke compositie te laten spreken, heeft het koor zich zowel op moderne als op oude, authentieke zangtechnieken toegelegd. Het koor werkt samen met Nederlandse en internationale topensembles en -orkesten, zoals het Orkest van de Achttiende Eeuw en Asko|Schönberg. Bij harmonia mundi verschijnen sinds 2008 vrijwel jaarlijks cd’s van het kamerkoor. De cd met koorwerken van Leoš Janáček is bekroond met de Edison Klassiek 2013.

Comments

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam