03/03/14 Cappella Amsterdam zingt Francis Poulenc

3 maart vindt de release plaats van de nieuwe cd met werken van Francis Poulenc. Kamerkoor Cappella Amsterdam zingt Poulenc’s Stabat Mater en Sept Répons de Ténèbres met het Estonian Philharmonic Chamber Choir en het Estonian National Symphony Orchestra onder leiding van Daniel Reuss. De sopraansolo’s worden gezongen door Carolyn Sampson. De cd is uitgekomen onder beheer van harmonia mundi.

Francis Poulenc (1899-1963) was een van de belangrijkste moderne componisten van Frankrijk. Hij werd geroemd om zijn melodie en lyriek, met altijd een zekere mate van humor in zijn werk. Hij heeft zijn Stabat Mater, dat hij zelf een “requiem zonder wanhoop” noemde, gecomponeerd in 1950. In dit magistrale werk, dat opgedragen is aan de Zwarte Madonna van Rocamadour, neemt het koor een belangrijke plaats in. Het is duidelijk dat dit monumentale Stabat Mater afstamt van de Franse grands motets uit de tijd van Lodewijk XIV.

Daniel Reuss over Poulenc

“Bijzonder aan deze opname is dat wij naast het Stabat Mater ook de Sept Répons de Ténèbres hebben opgenomen. Het is een meesterwerk dat minder bekend is dan de andere prachtige werken van Poulenc, maar hetzelfde hoge niveau heeft. Het is fantastisch dat harmonia mundi bijzondere opnames mogelijk maakt en deze muziek toegankelijk maakt voor een breed publiek.”

Cappella Amsterdam

Met een rijkdom aan stemkleuren bereikt kamerkoor Cappella Amsterdam zijn specifieke homogene klank. Sinds 1990 staat het koor onder artistieke leiding van chef-dirigent Daniel Reuss. Om elke compositie te laten spreken, heeft het koor zich zowel op moderne als op oude, authentieke zangtechnieken toegelegd. Het koor werkt samen met Nederlandse en internationale topensembles en -orkesten, zoals het Orkest van de Achttiende Eeuw en Asko|Schönberg. Bij harmonia mundi verschijnen sinds 2008 vrijwel jaarlijks cd’s van het kamerkoor. De cd met koorwerken van Leoš Janáček is bekroond met de Edison Klassiek 2013. 


Comments

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam