Vacature Marketing en Management Assistent

Ons kantoor bestaat momenteel uit een productie manager, een marketing en communicatie manager, een artistiek ontwikkelaar en een zakelijk leider. Graag verwelkomen wij een nieuwe collega om ons team te versterken.

Cappella Amsterdam zoekt een Marketing en Management Assistent (ca. 0,8 fte)

Onze ideale Marketing en Management Assistent:

Wij zoeken een allrounder met goede contactuele eigenschappen die graag goed werk aflevert en graag anderen ondersteunt. Je bent leergierig, zelfstandig, nauwkeurig en gericht op samenwerking. Als team steunen wij elkaar en daarbij verwachten wij ook van jou als teamlid flexibiliteit wat je taken betreft. Je gedrevenheid is belangrijker dan dat je alles al kunt. Je krijgt alle kans om te leren in deze rol. Bij de uiteindelijke toebedeling van taken telt mee wat jou ligt en wat je leuk vindt. Het kan soms druk zijn en dat vind je oké. Werk valt soms buiten kantoortijden door onze concerten in de avonden en weekends.

Je bent praktisch en hebt tenminste een opleiding op MBO-niveau afgerond. Je hebt interesse in en gevoel voor marketing en communicatie; je hebt interesse in klassieke muziek. Als ‘t even kan heb je al wat ervaring in de culturele sector. Je kunt met cijfers omgaan en beheerst goed je Nederlandse taal in woord en geschrift. Werken met de computer is voor jou geen probleem.

Vanwege ons diversiteitsbeleid zoeken we momenteel vooral iemand die onze culturele diversiteit versterkt en van niet Westerse afkomt is. We zoeken ook iemand die jong van geest is en in de beginfase van zijn of haar carrière zit.

Download hier de volledige vacaturetekstAanvragen brochure 2019-2020

Naar verwachting verschijnt in juni 2019 onze nieuwe seizoensbrochure met daarin alle informatie over de concerten van Cappella Amsterdam in 2019-2020. Wilt u deze brochure ook per post thuis ontvangen? Vul dan dit contactformulier in zodat we uw juiste adresgegevens hebben.
Bent u geabonneerd op onze maandelijkse nieuwsbrief, dan krijgt u t.z.t. automatisch bericht inclusief een link naar de digitale versie.
Staat u nog niet op onze mailinglijst? Klik dan hier.Nieuwe cd Brahms Ein deutsches Requiem

Onlangs verscheen een nieuwe cd bij Glossa/The Grand Tour met daarop Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms. Uitgevoerd door het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam.
Het betreft live opnamen van concerten in mei 2018.

De cd is te bestellen via onze webshop. Bestellingen die uiterlijk woensdag 19 december zijn geplaatst worden nog deze week verzonden. Bestelt u later dan wordt de cd begin januari 2019 verstuurd.Cappella Amsterdam wint VSCD Klassieke Muziekprijs 2018

Op 15 oktober ontvingen Cappella Amsterdam en het Orkest van de Achttiende Eeuw de Ovatie 2018 - de Klassieke Muziekprijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties - uit handen van juryvoorzitter Boudewijn Berentsen. De VSCD Klassieke Muziekprijsjury kent de prijs toe voor het concertprogramma Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms, onder leiding van Daniel Reuss, in samenwerking met de sopraan Carolyn Sampson en de bariton André Morsch. Daniel Reuss wordt door de jury geprezen om zijn artistieke visie op Brahms’ Requiem. De feestelijke uitreiking vond plaats voorafgaand aan de uitvoering van Haydns Die Jahreszeiten, door Cappella Amsterdam en het Orkest van de Achttiende Eeuw in TivoliVredenburg.

De jury over ‘Ein deutsches Requiem’:

In mei 2018 trokken beide ensembles volle zalen met hun vertolking van Ein deutsches Requiem. De jury schreef in haar rapport over deze uitvoering:

́Brahms' ́menselijke ́ requiem is volledig afgestoft en klinkt verfrissend onder Daniel Reuss. Ontdaan van zijn vaak te dikke romantische jas biedt Reuss een transparante uitvoering, waarin de dramatische hoogtepunten beter tot uitdrukking komen dan in uitvoeringen die grootser en volumineuzer van opzet zijn. De grootste verdienste van deze uitvoering is de woordelijke verstaanbaarheid van de teksten door de zorgvuldige dictie van koor en solisten. Daarbij helpt ook dat de balans tussen koor en orkest optimaal is. Cappella Amsterdam en het Orkest van de Achttiende Eeuw bewijzen opnieuw dat ze een fantastische combinatie vormen. De sopraan Carolyn Sampson en de bariton André Morsch zijn volledig in harmonie met de visie van Daniel Reuss op de verhalende kracht van dit geliefde koorwerk. ́

De Klassieke Muziekprijs 2018

De Ovatie, de klassieke muziekprijs van de VSCD, wordt uitgereikt aan een bijzondere podiumprestatie van een musicus die of ensemble dat een belangrijke bijdrage levert aan het Nederlandse klassieke muziekleven. Bij de Ovatie hoort een beeld ontworpen en uitgevoerd door de Amsterdamse kunstenares Iris Le Rütte. Een groot formaat van dit beeld hangt in de Beatrixfoyer van Het Koninklijk Concertgebouw als een ode aan alle prijswinnaars.

Cappella Amsterdam en het Orkest van de Achttiende eeuw krijgen als winnaar van de prijs een tournee langs diverse concertzalen aangeboden door de podia die aangesloten zijn bij het Grote Zalenoverleg van de VSCD.

De jury

De VSCD Klassieke Muziekjury bestaat uit: voorzitter Boudewijn Berentsen (Muziekgebouw aan ́t IJ, Amsterdam), Frederike Berntsen (Dagblad Trouw), Gert Gering (Theaters Tilburg), Masa Spaan (Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen), Peter Tra (TivoliVredenburg, Utrecht), Neil Wallace (De Doelen, Rotterdam) en Mirjam Wijzenbeek (Het Concertgebouw, Amsterdam).

foto: Juryvoorzitter Boudewijn Berentsen overhandigt aan zakelijk leider Bas van Drooge de oorkonde die bij de nominatie hoort.Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam