Programma

Stukken van componisten zoals Sweelinck en Ligeti
Bestaande én nieuwe kinderliedjes uit verschillende culturen

Uitvoerenden

Cappella Amsterdam 8 zangers

Uitvoeringen
Moggûh! kan worden uitgevoerd in theaters en concertzalen, maar ook in gymzalen en op school

Wat is Kids & koor?

Het is zo langzamerhand algemeen bekend: muziek is goed voor het brein en de motoriek, muziek verbindt en is daarom goed voor de sociale vaardigheden en cohesie. Én muziek maakt vrolijk en ontroert. Daarom is het goed als kinderen muziek maken. Bovendien is de stem een magisch muziekinstrument dat je gewoon hebt meegekregen en dat maakt zingen zo natuurlijk en logisch, maar toch heel bijzonder. Op scholen wordt gelukkig ook steeds meer gezongen. De hoogste tijd voor Cappella Amsterdam om de klassen ‘onveilig’ te maken en met en voor kinderen te zingen. 

Wie zingt mee en wie geeft er les?

Cappella Amsterdam -kindervoorstelling Moggûh!

Onze enthousiaste Moggûh!-zangers worden speciaal getraind en gecoacht om met kinderen te werken. Deze getalenteerde zangers uit ons gezelschap staan klaar om naar jouw school te komen en boeiende muziekeducatie en -voorstellingen te verzorgen voor kinderen. Met passie en expertise zorgen zij voor een onvergetelijke ervaring, waarbij muziek centraal staat. Geef de kinderen op jouw school de kans om op een speelse en educatieve manier in aanraking te komen met de magie van muziek!

De workshop

In de workshop vertellen twee zangers van Cappella Amsterdam aan de leerlingen hoe het nou eigenlijk werkt, dat zingen. Hoe werkt je stem, en hoe komt het dat je soms héél hard en groot, en dan weer héél zacht en klein kunt zingen? En als je weet dat je heel mooi kunt zingen, hoe zorg je er dan voor dat als je samen zingt het nóg mooier klinkt met al die verschillende stemmen?
Natuurlijk bereiden de zangers de kinderen ook voor op de voorstelling. Ze vertellen alvast iets over het verhaal en laten de kinderen kennis maken met enkele liedjes, zodat de kinderen optimaal kunnen genieten van de voorstelling en misschien zelfs hier en daar kunnen meedoen!

Over de voorstelling Moggûh!

Hoe klinkt lekker eten? Hoe klinkt het als je boos bent? Hoe klinkt verdrietig? Hoe klinkt verveling? Hoe zing je geluk? Allemaal zaken die aan de orde komen tijdens de schoolvoorstelling Moggûh! voor groep 1 tot en met 4 van de basisschool.

We volgen een ‘normale’ dag uit het leven van een kind waarin stem en emotie de hoofdrol spelen. Kinderliedjes van overal over de wereld en de prachtige koormuziek van Sweelinck tot nieuw gecomponeerde muziek wekken op het toneel een gekke, ontroerende en magische muzikale wereld op. Tandenpoetsen kan uitmonden murmelend en proestend Bachkoraal, een swingend Surinaams tellied maakt van een saaie rekenles een feestje, een baby wordt getroost met een prachtig Turks slaapliedje en pijn wordt uitgeschreeuwd in een virtuoze belcanto aria.

Tijdens de voorstelling zingen de kinderen samen met de leden van Cappella Amsterdam en worden ze betoverd door magisch mooie stukken uit het koorrepertoire van Sweelinck tot Ligeti. We maken deze voorstelling met de zangers van Cappella Amsterdam, regisseur Bart Oomen, educatie-ontwikkelaar Emma Rekers en componist/arrangeur Leonard Evers, die tevens de artistieke leiding over dit project heeft.

Aan de muziekvoorstelling gaat een educatieprogramma op de scholen vooraf. Het doel van dit educatietraject en de muziekvoorstellingen is om de kinderen te laten ervaren hoezeer gezongen muziek je in het hart kan raken.

Neem gerust contact op met Olga Hasenack, medewerker talentontwikkeling, om de mogelijkheden te bespreken en samen een onvergetelijke en educatieve ervaring voor de kinderen op jouw school te creëren.

Neem contact op met Olga Hasenack