Die Jahreszeiten, Psalm 151, Giaches de Wert

€ 70.00   

Bestellen

Dit seizoen kunt u in Utrecht meerdere concerten van Cappella Amsterdam bezoeken. Daarom bieden we u de volgende series aan waarin u een mooie bloemlezing krijgt van de muziek van Cappella Amsterdam. 

Serie A - Rang 1 

€ 74 (Rang 1 i.p.v. € 88)

NB > ivm de techniek van deze website zijn er verplichte verzendkosten in onze webshop. Daarom rekenen we u 70 euro + 4 euro verzendkosten om op de 74 euro uit te komen. Als u dus 2 (of meer) series bestelt, heeft u daar per extra serie 4 euro voordeel mee :)


15.10.18 Die Jahreszeiten | TivoliVredenburg

Haydn werd door Baron Gottfried van Swieten aangespoord tot het componeren van dit werk door het grote succes van zijn voorgaande oratorium,Die Schöpfung(1798), dat toen in heel Europa uitgevoerd werd. Van Swieten, de zoon van de beroemde Nederlandse hofarts aan het keizerlijke hof in Wenen, die ook inMozartscarrière een grote rol speelde, schreef voor beide werken hetlibretto. De tekst was zijn eigen vertaling in het Duits van delen van de Engelse gedichtencyclusThe SeasonsvanJames Thomson(1700-1748), maar hij verlegde de plaats van handeling naar het Oostenrijkse platteland en schetste in zijn luchtige relaas een geïdealiseerd beeld van het boerenleven. Lees meer.

11.11.18 Psalm 151 | TivoliVredenburg

In het nieuwe werk Psalm 151 van Boudewijn Tarenskeen vertolken zeven zangers van Cappella Amsterdam samen met accordeonduo TOEAC of organiste Gerrie Meijers (afhankelijk van de locatie) acht zeer verschillende interpretaties van psalmen. Dichters, romanciers en essayisten onder wie gelovigen, afvalligen en bekeerlingen, schreven acht hoogstpersoonlijke liedteksten, variërend van een woordloze haiku tot een vuistdik pamflet. De teksten van o.a. Freek de Jonge, Judith Herzberg en Ramsey Nasr, vormen het uitgangspunt van Tarenskeens compositie. Lees meer.

22.03.19 Giaches de Wert | Pieterskerk

Palestrina noemde hem een ‘virtuoso così raro’, ofwel een zeldzaam virtuoos. Zacchino roemde zijn contrapunt, hij trad in de voetsporen van Cipriano de Rore en was een belangrijk inspirator voor Claudio Monteverdi: Giaches de Wert, geboren in Weert in België in 1535, getogen en beroemd geworden in Italië. In 1565 kwam hij in dienst van Guglielmo I Gonzaga in Mantua waar hij tot 1592 koormeester was van de hertogelijke kapel Santa Barbara. In 1596 sterft de Wert in Mantua en werd bijgezet in ‘zijn’ kapel Santa Barbara. Lees meer. 

Bekijk ook Serie B met Again and Again, Time and the Bell en de Johannes-Passion:

Serie B, Rang 1

Serie B, Rang 2

Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam