Boudewijn Tarenskeen - Psalm 151

In het nieuwe werk Psalm 151 van Boudewijn Tarenskeen vertolken zeven zangers van Cappella Amsterdam samen met accordeonduo TOEAC of organiste Gerrie Meijers (afhankelijk van de locatie) acht zeer verschillende interpretaties van psalmen. Dichters, romanciers en essayisten onder wie gelovigen, afvalligen en bekeerlingen, schreven acht hoogstpersoonlijke liedteksten, variërend van een woordloze haiku tot een vuistdik pamflet. De teksten van o.a. Freek de Jonge en Ramsey Nasr, vormen het uitgangspunt van Tarenskeens compositie.

Het leek Tarenskeen haast impertinent: schrijvers om een ‘appendix voor Davids oeuvre’ te vragen. De 150 psalmen uit de Bijbel, veelal toegeschreven aan koning David, bezingen het menselijk lijden en verlangen. Ze vinden hun oorsprong in het Oude Testament, richten zich uitsluitend tot God en zijn al 25 eeuwen in kerken te horen. Niettemin zeiden de schrijvers ja, tussen honger en huiver.

wees naamloos

niet harteloos

toon mij waar het mij aan ontbreekt

ontmantel mijn schaamte

en leeg mij

leg een lofzang

op mijn tong

en barst mij open

- Slotfragment Psalm 

Programma:

Boudewijn Tarenskeen (1952) Psalm 151 (2018, wereldpremière)

UItvoerenden:

Cappella Amsterdam


TOEAC: Renée Bekkers, Pieternel Berkers accordeon (in Den Bosch en Amsterdam)

Gerrie Meijers orgel (in Utrecht en Den Haag)

Teksten van Freek de Jonge, Maria Barnas, Willem Jan Otten, Mustafa Stitou, Ramsey Nasr, Marjolijn van Heemstra en Hafid Bouazza.

NB: Het concert duur 1,5 uur zonder pauze

Concert

Tickets

Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam