Twee van Nederlands meest geprezen én geliefde ensembles voor nieuwe muziek openen Gaudeamus Muziekweek: Asko|Schönberg en Cappella Amsterdam. Samen brengen ze de wereldpremière van het nieuwste werk van Alexander Khubeev, de jonge Russische componist die in 2015 de Gaudeamus Award won en daarmee opdracht kreeg dit nieuwe stuk te schrijven. De jury prees hem om zijn “geavanceerde technieken” en “mysterieuze en diepgaande klankwereld”. Khubeev werkte sindsdien in relatieve stilte aan zijn nieuwste stuk, dat vanavond dan eindelijk te horen is.

Van Gaudeamus Award 2017-genomineerde Sky Macklay klinkt White/Waves, een onvoorspelbaar stuk waarin wilde uitbarstingen wedijveren met overweldigende golven ‘white noise’. De winnaar van 2007 Christopher Trapani keert dit jaar terug als jurylid en zijn winnende stuk, Sparrow Episodes, wordt vanavond ook gespeeld. Trapani schept hierin een voortdurend voorwaarts bewegende wereld, met als rode draad zijn elektrische gitaar door de spotgoedkope versterker uit het Parijse appartement waar hij het stuk schreef.

Tot slot herneemt Asko|Schönberg twee stukken die speciaal voor hen geschreven zijn: Jan Peter de Graaffs Rimpelingen en Meanwhile, behind, between, etcetera van Wilbert Bulsink, een microtonaal labyrint waarin hij zoekt naar wat zich tússen de noten van de piano bevindt.

Alexander Khubeevnieuw werk (in opdracht van Gaudeamus)
Jan-Peter de GraaffRimpelingen (met steun van de stichting Vrienden Nederlandse Muziek)
Wilbert BulsinkMeanwhile, behind, between, etcetera (met steun van het Fonds Podiumkunsten)
Christopher TrapaniSparrow Episodes
Sky MacklayWhite/Waves

Asko|Schönberg & Cappella Amsterdam o.l.v. Bas Wiegers
Hans Woudenberg, cello

Concert

Tickets

Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam