Händel & Hayes: Dixit Dominus

Een barokke wereldpremière en een gouden meesterwerk

De wereld van de barokmuziek is en blijft een goudmijn. Holland Baroque stuitte op The Fall of Jericho, een oratorium van William Hayes, waarschijnlijk nog nooit uitgevoerd. De Engelse componist was een vurig liefhebber en ambassadeur van Händels muziek. The Fall of Jericho en Dixit Dominus bezingen allebei de kracht van God. Händel schreef Dixit Dominus op zijn 22ste in Italië en het was direct een sensatie. De psalmzetting is net als The Fall of Jericho muziek die spettert en knettert van de emotie en kracht.

Met een schat aan ervaring die hij opdeed als vaste speler in ensembles als Tragicomedia, Cantus Cölln en het Freiburger Barockorchester, is de Duitse klavecinist en dirigent Alexander Weimann de aangewezen persoon om dit spectaculaire programma met Holland Baroque en Cappella Amsterdam uit te voeren.

William Hayes (1708-1777) The Fall of Jericho 1740-1750 wereldpremière

Georg Friedrich Händel (1685-1759) Dixit Dominus HWV232 1707

door

Holland Baroque

Cappella Amsterdam

Alexander Weimann dirigent/klavecimbel

Dorothee Mields sopraan

Minho Jeong altus

Zachary Wilder tenor

Andreas Wolf bas 

Voorafgaand aan het concert in Muziekgebouw aan 't IJ geeft Xavier Vandamme, directeur van Festival Oude Muziek, een college over de exotische oorsprong van veel typisch Engelse gewoonten. Aanvang: 19.00 uur.

Concert

Tickets

Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam