Rudolf Escher (1912-1980)
Le vrai visage de la paix (1953)

Ton de Leeuw (1926-1996)
Car nos vignes sont en fleur (1981) 

Robert Heppener (1925-2009)
Del iubilo del core che esce in voce (1974)

Rudolf Escher (1912-1980) 
Songs of Love and Eternity (1955)
Three poems by W.H.Auden (1975)

Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss

Escher, Heppener, De Leeuw: drie Nederlandse componisten wiens namen zijn opgenomen in de internationale Canon van de XXste-eeuwse Koormuziek. Hun muziek wordt door koren over de hele wereld uitgevoerd.

‘Koor is een ongelooflijk subtiele materie,’ schreef Rudolf Escher in 1958. Binnen zijn oeuvre nemen de composities voor a capella koor een aanzienlijke plaats in. Als geen ander kent én verkent Escher de mogelijkheden van de stem, die hij in zijn altijd zingbare stukken maximaal uitbuit.

Vocaliteit, helderheid en landschappelijkheid, drie trefwoorden om de muziek van Robert Heppener te typeren. De componist zag zichzelf niet zozeer als een ontginner, maar als bewoner en dankbaar gebruiker van een rijk en verzadigd landschap van koormuziek.

Zijn collega en generatiegenoot Ton de Leeuw componeerde zo’n dertig liederen en koorwerken voor de stem. Car nos vignes sont en fleur is één van zijn bekendste werken en is zonder twijfel één van de mooiste muziekstukken van de twintigste eeuw. Onnavolgbaar is het samenspel van individuele stemmen in dit sensuele Hooglied waarin de geliefde wordt aangeroepen met een hartstochtelijk: Oh toi!

 

Vriendenvoordeel 

Dit is een programma in onze eigen serie: als vriend van Cappella Amsterdam komt u in aanmerking voor korting op kaartjes of zelfs vrijkaarten. Lees hier meer. 

 

Concert

Tickets

Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam