Op 13 augustus overleed dirigent en blokfluitist Frans Brüggen op 79-jarige leeftijd. Oorspronkelijk zou Frans Brüggen vanavond zijn Orkest van de Achttiende Eeuw leiden in een eigen wensprogramma, ter ere van zijn tachtigste verjaardag. Helaas heeft het zover niet mogen komen. Het concert zal wel doorgang vinden in de vorm van een In memoriam voor Frans Brüggen. Het Orkest van de Achttiende Eeuw zal geleid worden door drie verschillende dirigenten die een bijzondere band hebben met het orkest en Frans Brüggen. Op het programma van dit herdenkingsconcert staan werken van Mozart en Chopin.

Mozart en Chopin
Drie door Frans Brüggen geliefde werken staan vanavond op de lessenaars van het Orkest van de Achttiende Eeuw. Allereerst leidt Kenneth Montgomery het orkest in Mozarts Symfonie nr. 41, Jupiter. De Poolse pianist Janusz Olejniczak soleert in Chopins zangerige Tweede pianoconcert, gedirigeerd door Ed Spanjaard. En ten slotte klinkt tijdens dit herdenkingsconcert Mozarts wonderschone ‘Grote’ Mis, uitgevoerd door dirigent Daniel Reuss, het Orkest van de Achttiende Eeuw, Cappella Amsterdam en diverse solisten.

Film: The breath of the orchestra
Voorafgaand aan het concert wordt in alle drie de concertzalen de film The breath of the orchestra getoond, een nieuwe film van de Poolse regisseuse Katarzyna Kasica over Frans Brüggen en het Orkest van de Achttiende Eeuw. Bekijk op de website van de desbetreffende zaal hoe laat de film begint en of u van tevoren moet reserveren.

De film is in 2013 opgenomen in Warschau tijdens het jaarlijkse bezoek van het orkest aan het Chopin Festival. De film toont een prachtig portret van Frans Brüggen en bevat interviews met musici van het Orkest van de Achttiende Eeuw. De film is Engelstalig en duurt 45 minuten. 

Orkest van de Achttiende Eeuw

Cappella Amsterdam
Kenneth Montgomery - dirigent
Ed Spanjaard - dirigent
Daniel Reuss - dirigent
Janusz Olejniczak - piano
Ilse Eerens - sopraan
Rosanne van Sandwijk - mezzosopraan
Ben Heijnen - tenor
Pierre-Guy Le Gall White - bas

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart - Symfonie nr. 41 in C, KV 551 Jupiter
Frédéric Chopin - Pianoconcert nr. 2 in f, opus 21 
Wolfgang Amadeus Mozart - Mis in c, KV 427 Grosse Messe
J.S. Bach - Koraal ‘Herr, gib, dass ik dein’ Ehre’ uit Cantate BWV107 (alleen op 20.10.2014) 

Concert

Tickets

Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam