Contrasten: Carte Blanche voor Florian Benfer

Cappella Amsterdam o.l.v. Florian Benfer

David Jansen - orgel

De jonge Duitse dirigent Florian Benfer, artistiek leider van het Stockholms Kammerkör, leidt Cappella Amsterdam in een contrastrijk programma, waarmee hij de veelzijdigheid én de flexibiliteit van dit koor ten volle zal benutten. Op het programma het Te Deum van Mendelssohn naast het rituele Mythes Étoilés van de Noorse componist Lasse Thoresen (1949). Beide componisten richten zich op klank die zich ontvouwt: groots als in een kathedraal bij Mendelssohn, subtiel binnen één enkele toon bij Thoresen. 

Thoresen is een grote naam in Scandinavië, maar hier minder bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. DeSix chansons van Paul Hindemith completeren het programma. Eenvoudige, pretentieloze muziek, waarin de teksten van Rilke volledig tot hun recht komen. 

Felix Mendelssohn Bartholdy 
Te Deum

Lasse Thoresen
Mythes Étoilés op. 43 

Paul Hindemith
Six chansons

Dit project is tot stand gekomen met ondersteuning van De Société Gavigniès en het Prins Bernhard Cultuurfonds Het Prins Bernhard Cultuurfonds doet dit vanuit fondsen op naam: Fonds Henri Fock, het Korinthiërs Fonds, het Ans Otten-Nypels Fonds, het Fonds de Visser-Geerling, het Fonds Monnier Goudzwaard en het Dessauvagie/Sauer Fonds.

Concert

Tickets

Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam