Periodiek schenken

Met een periodieke schenking waarmee u Cappella Amsterdam gedurende vijf jaar of langer ondersteunt kunt u maximaal gebruik maken van de fiscale voordelen die de Geefwet biedt.

Voorwaarde is dat uw bijdrage geschiedt in de vorm van een periodieke schenking te voldoen gedurende een periode van minimaal vijf jaar middels een overeenkomst. Op de site van de Belastingdienst kunt u een voorbeeldovereenkomst vinden met een volledige omschrijving van alle voorwaarden

Omdat Cappella Amsterdam is aangemerkt als een Algemeen nut beogende instelling (ANBI), mag u uw gift met een 'multiplier' van 25% verhogen t/m 2017. Wat dit in de praktijk betekent ziet u in het volgende rekenvoorbeeld.

Stel u schenkt vijf jaar lang elk jaar EUR 500,-:

  • U schenkt in 2016:EUR 500,-
  • Aftrekpost in 2017: EUR 625,- *
  • Fiscale teruggave:EUR 325,- **
  • U betaalt feitelijk:EUR 175,-

U kunt er ook voor kiezen om (een deel van) het voordeel aan Cappella Amsterdam te doneren. Stel u bent van plan om netto EUR 250,- per jaar te doneren, dan kan de rekensom er als volgt uitzien:

  • U schenkt in 2016:EUR 714,-
  • Aftrekpost in 2017:EUR 893,- *
  • Fiscale teruggave:EUR 464,- **
  • U betaalt feitelijk:EUR 250,-

* 125% van het geschonken bedrag.
** Bij een belastingtarief van 52%.

Als u periodiek schenkt via een overeenkomst, geniet u van dezelfde privileges als onze vrienden. Daarnaast kunt u - indien gewenst - gebruik maken van een speciaal tournee-arrangement aan met daarin twee kaarten voor een concert en een persoonlijke ontvangst door zangers, dirigent en staf tijdens een van onze buitenlandse tournees. Reis en verblijf zijn hierbij niet inbegrepen, maar we dienen u graag van advies

Bent u geïnteresseerd om Cappella Amsterdam periodiek via een overeenkomst te ondersteunen? Dan kunt u hier de overeenkomst tot periodieke schenking downloaden . Wilt u graag meer weten? Bel ons of stuur een mail met uw contactgegevens en we nemen graag vrijblijvend contact met u op.

Let op: wij doen onze uiterste best om de betrouwbaarheid van de informatie op deze website te waarborgen. Echter: bestudeert u altijd goed welke uitwerking wet- en regelgeving voor uw persoonlijke situatie hebben.

Cappella Amsterdam is aangemerkt als een culturele Algemeen nut beogende instelling (culturele ANBI). Vanaf 1 januari 2014 dienen culturele ANBI's bepaalde gegevens publiekelijk te hebben gemaakt. Deze gegevens, waaronder een financiële verantwoording en een beleidsplan zijn te vinden op de website van de Federatie van werkgeversverenigingen in de Cultuur (FC).

Cappella Brochure 2017 2018

Bekijk onze seizoensbrochure 2017-2018!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam