Sinds 2008 is Cappella Amsterdam lid van Tenso, het Europese netwerk van professionele kamerkoren, dat nu twintig leden uit zestien landen telt. De koren werken samen aan de ontwikkeling, uitvoering en promotie van hedendaags koorrepertoire. Dat vertaalt zich bijvoorbeeld in een scala van projecten voor jonge musici: een zomerschool voor jonge zangers onder leiding van de dirigenten Kaspars Putniņš en Paul Hillier, workshops voor jonge componisten geleid door onder meer de Britse componist James Wood, en een masterclass voor dirigenten onder leiding van Grete Pedersen (Det Norsk Solistkor) en Daniel Reuss, die in augustus en november 2016 hebben plaatsgevonden.

Met het project ‘14-18: From poetry to music’ wil Tenso een muzikale terugblik op de Eerste Wereldoorlog creëren. Tenso vraagt componisten teksten - gedichten, brieven, dagboeken - te gebruiken voor nieuwe composities voor kamerkoor, zodat de herinnering aan het leed en aan de verwoestingen van toen een hernieuwde en herwonnen plaats in ons collectieve geheugen krijgt.

Cappella Amsterdam is penvoerder van dit project, waarvoor het Culture programma van de EU een subsidie beschikbaar heeft gesteld. In 2018 zullen de resultaten worden gepresenteerd in een publicatie en - uiteraard - in een serie concerten van Tenso koren.

Voor meer informatie:

www.tensonetwork.eu

www.tensoeuropechamberchoir.eu

www.frompoetrytomusic.eu

Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam