arrow arrow

“Ik ben gelukkig als onze muziek mensen raakt.”

Als ‘overtuigd niet-specialist’ dirigeert Daniel Reuss repertoire dat vele stijlen bestrijkt, van rond het jaar 1200 tot de meest actuele muziek. Sinds 1990 is hij artistiek leider en chef-dirigent van Cappella Amsterdam en volgde zo Jan Boeke op.

Daniel Reuss (1961) studeerde koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium bij Barend Schuurman. Hij is chef-dirigent geweest van o.a. het RIAS Kammerchor in Berlijn (2003-2006), het Ests Philharmonisch Kamerkoor (2008-2013) en momenteel van het Ensemble Vocal Lausanne (sinds juni 2015). Daniel Reuss werkt geregeld met vooraanstaande ensembles en orkesten in heel Europa, zoals de Akademie für Alte Musik Berlin, musikFabrik, Vocal Consort Berlin en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Op 2 november jl. werd Daniel benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw voor zijn uitzonderlijke verdiensten. 

‘Zingen is de meest directe manier van musiceren. Dat is de reden waarom ik graag vocale muziek dirigeer. Met dit menselijk instrument leg je een directe verbinding tussen ‘de ziel’, laat ik het zo noemen, en wat er muzikaal gebeurt. Voor elkaar krijgen dat het ook zo klinkt, dat zie ik als de mooiste kant van mijn vak. Als dat lukt, gebeurt er iets heel bijzonders.’ - Daniel Reuss

Download de biografie van Daniel Reuss in Word.

Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam