Nieuwe zakelijk leider Bas van Drooge

Nieuwe zakelijk leider Cappella Amsterdam: Bas van Drooge

Op 1 oktober 2017 treedt Bas van Drooge aan als zakelijk leider van Cappella Amsterdam. Daarmee volgt hij Anna Becker op die sinds 1998 als zakelijk leider verbonden was aan Cappella Amsterdam en recentelijk afscheid nam.


Bas van Drooge (1962) was van 1989-2005 in verschillende managementfuncties en van New York tot Beijing werkzaam bij de KLM. Hij werkte van 2006-2008 bij Kenia Airways als technisch directeur in Nairobi en van 2008-2009 opnieuw bij de KLM als Vice President Public Affairs. In 2009 verliet hij de luchtvaartbranche om directeur te worden bij DZB Leiden, de sociale werkvoorziening van de Leidse regio, die hij met zijn team leidde naar wat nu een succesvol reïntegratiebedrijf is. Bas van Drooge groeide op met muziek, zong in een koor, speelde orgel en is sinds kort verslingerd aan zijn cello.

Bas van Drooge: ‘Cappella Amsterdam is een koor van wereldklasse en ik zie er enorm naar uit met het koor en zijn fantastische artistiek leider Daniel Reuss samen te werken. Mijn prioriteit is om de financiële continuïteit te borgen als voorwaarde voor artistieke topprestaties. Ik zou daarnaast willen dat een veel groter publiek de magie van Cappella Amsterdam leert kennen, en sta te popelen om me daarvoor in te zetten.’

Chef-dirigent en artistiek leider Daniel Reuss: ‘Ik verheug me enorm op de samenwerking met Bas. Ik verwacht dat Cappella Amsterdam met hem het bruisende koor zal blijven dat het nu is en dat we tegelijkertijd avontuurlijke wegen zullen inslaan met nieuwe plannen en projecten om zo een groter publiek bij onze activiteiten te betrekken. In volle vaart vooruit!’


Cappella Amsterdam

Met een grote rijkdom aan stemkleuren bereikt kamerkoor Cappella Amsterdam zijn specifieke homogene klank. Sinds 1990 staat het koor onder artistieke leiding van chef-dirigent Daniel Reuss. Onder zijn leiding ontwikkelde het koor zich van een semiprofessioneel ensemble tot een professioneel kamerkoor van internationale faam. Ook repertoire en expertise groeiden en reiken nu van stokoude tot gloednieuwe muziek. Cappella Amsterdam geeft regelmatig compositieopdrachten en brengt veel composities van Nederlandse en buitenlandse componisten in (Nederlandse) première. Het koor werkt samen met Nederlandse en internationale topensembles, waaronder het Orkest van de Achttiende Eeuw, Asko|Schönberg en Amsterdam Sinfonietta. Cappella Amsterdam werkt daarnaast multidisciplinair samen met gezelschappen en organisaties als Muziektheater Transparant (België), Opera2Day, Opera van Keulen, Holland Festival, de Amsterdamse Cellobiënnale en Nationale Opera & Ballet. 

Comments

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam