Leonard Evers nieuwe artistiek ontwikkelaar van Cappella Amsterdam

arrow arrow

Cappella Amsterdam is verheugd te kunnen melden dat Leonard Evers aangesteld is als artistiek ontwikkelaar bij Cappella Amsterdam. Evers is een jonge originele denker, ondernemend en enthousiast. Precies wat Cappella Amsterdam op dit moment nodig heeft om de artistieke koers te herwaarderen en te vernieuwen en tegelijk trouw te blijven aan zijn identiteit en kwaliteit. Cappella Amsterdam wil een ankerpunt voor de koormuziek blijven en tegelijk nieuwe publieksgroepen de magie van gezongen muziek laten beleven. De nieuwe artistieke ontwikkelaar heeft hierin een hoofdrol, samen met artistiek leider Daniel Reuss en zakelijk leider Bas van Drooge.

Leonard Evers

Leonard Evers (1985) is componist en dirigent. Na een studie Literatuurwetenschappen in Leiden studeerde hij compositie/arrangeren in Rotterdam. Naast deze studies ontwikkelde hij een grote passie voor het dirigeren, wat leidde tot een minor orkestdirectie bij hetzelfde conservatorium. Evers werd in 2013 artistiek leider van het Ricciotti ensemble, waar hij muziek brengt op plaatsen waar deze normaliter niet klinkt. In 2017 ontving hij een stipendium voor jonge dirigenten van het Kersjes Fonds. Als componist is hij met name geïnteresseerd in muziektheater. Momenteel werkt hij onder anderen aan een opera in opdracht van Konzertheater Bern en muziektheater in samenwerking met Ulrike Quade Company/Silbersee.

"Ik denk dat een koor bij uitstek dicht bij mensen staat. Bijna iedereen weet immers hoe het is om zijn stem te gebruiken. Daarom denk ik dat het logisch is te onderzoeken wat de rol van Cappella in de maatschappij is. We willen iedereen laten horen wat een fantastisch instrument we tot onze beschikking hebben en nóg meer mensen raken dan we nu al doen." – Leonard Evers

Comments

Henny 24 Mei 2018

Onze felicitaties aan deze nieuwe artistiek ontwikkelaar, vooral van 'tante-zangeres'... Ik kijk reikhalzend uit naar mogelijk mee-beleven van mooie vocale concerten in de toekomst.

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam