Cappella Amsterdam wint Edison Klassiek 2017 in categorie koor

arrow arrow

Aanstaande zondag krijgen Lucie Horsch en Cappella Amsterdam een Edison tijdens de live uitzending van Podium Witteman op NPO2. Lucie Horsch krijgt de Edison voor haar debuutalbum Vivaldi en Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss wint in de categorie ‘Het koor’ met Kanon Pokajanen van de Estse componist Arvo Pärt. Daarnaast valt er nog een Nederlandse productie in de prijzen, want 19 november wordt de publieksprijswinnaar bekendgemaakt. En natuurlijk Ton Koopman die een Edison krijgt voor zijn gehele oeuvre.

De Nederlanders zijn door de jury, onder voorzitterschap van Mischa Spel tot winnaar gekozen op basis van kwaliteit en artistieke waarde. Welke internationale artiesten een Edison krijgen wordt zondag 19 november bekendgemaakt, twee internationale winnaars zijn aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen en iets te laten horen van hun winnende album.

Lucie Horsch
Een quote uit het juryrapport; “Door de blokfluit van Lucie Horsch klinkt Vivaldi’s muziek afwisselend speels, levenslustig, intens, melancholiek, ernstig, duister en melodieus. Ongeveer zoals het leven zelf. Vanaf de eerste noten voel je dat Horsch met huid en haar in de muziek is opgegaan, en ze neemt de luisteraar ook mee van de eerste tot de laatste minuut.”

Cappella Amsterdam
Een quote uit het juryrapport; “Kanon Pokajanen zit de kelen van Cappella Amsterdam als gegoten. In de fraaie akoestiek van de Waalse Kerk in Amsterdam leveren dirigent Daniel Reuss en zijn zangers een wereldprestatie. Onbegrijpelijk dat dit topkoor tegenwoordig moet zien te overleven zonder structurele subsidie.”

Podium Witteman
Aanstaande zondag 19 november wordt een aantal Edisons uitgereikt tijdens de uitzending van Podium Witteman in De Hallen Studio's in Amsterdam. Presentator Paul Witteman zal samen met huispianist en cabaretier Mike Boddé en klassieke trendwatcher Floris Kortie Edison winnaars en betrokken musici ontvangen waaronder oeuvreprijswinnaar Ton Koopman. De uitzending is live op NPO 2 om 18.05 uur.

Samenstelling jury
De jury bestaat uit Maartje Stokkers, Guido van Oorschot, Tonko Dop, Marian van der Meer, Wim Vos en meestemmend juryvoorzitter Mischa Spel.

Comments

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam