Het Kersjes Fonds reikt extra prijs uit aan Cappella Amsterdam

arrow arrow

Het Kersjes Fonds heeft vanwege het wegvallen van structurele subsidie voor Cappella Amsterdam besloten tot een gift van € 25.000 voor dit kamerkoor. ‘Dit fantastische ensemble kan nu wel wat extra steun gebruiken’, aldus het fonds. Voor hun laatste cd, Kanon Pokajanen, met werken van Arvo Pärt heeft het koor de klassieke Edison 2017 gewonnen.

Navarra String Quartet ontvangt de Kersjesprijs

Op 2 december a.s. ontvangt het Brits-Nederlandse Navarra String Quartet de jaarlijkse Kersjesprijs. De prijs, een bedrag van € 50.000, wordt ieder jaar uitgereikt aan excellente jonge musici. De Kersjesprijs is één van de belangrijkste klassieke muziekprijzen in Nederland.

‘Intens en poëtisch spel met een uitzonderlijk breed spectrum aan kleuren en dynamiek’, aldus de jury van Het Kersjes Fonds over het Navarra String Quartet. Het kwartet is opgericht aan het Royal Northern College of Music in Manchester. Magnus Johnston (viool), Marije Johnston (viool), Simone van der Giessen (altviool) en Brian O’Kane (cello) houden zich vanaf de oprichting in 2002 fulltime bezig met het kwartetrepertoire ‘in hun nooit aflatende zoektocht naar het emotionele hart van de muziek’, aldus het kwartet.

Het Navarra String Quartet won vele prijzen op internationale concoursen, zoals de Banff International Quartet Competition. Eerder ontving het kwartet een beurs van de Borletti-Buitoni Trust. De jonge strijkers organiseren jaarlijks het Weesp Chamber Music Festival en waren te bewonderen op de grote internationale concertpodia als de Sydney Opera House en Wigmore Hall. 'Het is fantastisch dat we de Kersjesprijs hebben mogen ontvangen. We zijn hierdoor in staat om eindelijk onze grote droom te kunnen waarmaken om alle strijkkwartetten van Schubert vast te leggen op CD. Ook geeft het ons de ruimte om andere prachtige projecten te realiseren die zonder deze financiële hulp nooit mogelijk zouden zijn geweest’ (reactie van het Navarra String Quartet).

Noa Wildschut, Animato Kwartet en Leonard Evers eveneens in de prijzen

Naast de Kersjesprijs voor het Navarra String Quartet reikt Het Kersjes Fonds op 2 december ook prijzen uit aan violiste Noa Wildschut, het Animato Kwartet en dirigent/componist Leonard Evers. De 16-jarige Noa Wildschut ontvangt de Vioolbeurs (€ 15.000). Het Animato Kwartet krijgt een stipendium van eveneens € 15.000, dirigent Leonard Evers ontvangt een stipendium van € 10.000. De uitreiking van de prijzen vindt plaats in Het Concertgebouw in Amsterdam.

Comments

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam