€ 20.00   

Bestellen

“Een onvergetelijke ervaring, nu op cd”
- Trouw

“Zonder twijfel een van de mooiste die van Brahms’ vroege meesterwerk te krijgen is. Dirigent Daniel Reuss raakt met Cappella en het Orkest van de Achttiende Eeuw het hart.”
- Parool

Nieuw! Begin december 2018 verscheen deze nieuwe cd bij Glossa/The Grand Tour met daarop Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms. Uitgevoerd door het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam. Het betreft live opnamen gemaakt in de Doelen Rotterdam van concerten in mei 2018.

De jarenlange samenwerking met het Orkest van de Achttiende Eeuw beleefde een hoogtepunt in 2018. Onder artistieke leiding van Daniel Reuss brachten beide gezelschappen in mei 2018 samen Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms. Een tournee die werd bejubeld door zowel bezoekers als pers. Voor het eerst organiseerde ons koor een crowd funding om de uitvoering ook op cd te realiseren. Voor dit project werden Cappella Amsterdam, het Orkest van de Achttiende Eeuw en dirigent Daniel Reuss beloond met de VSCD Klassieke Muziekprijs 2018. Er kwam een prachtige en geprezen live-cd uit. 

"Brahms 'menselijke' requiem is volledig afgestoft en klinkt verfrissend onder Daniel Reuss. Ontdaan van zijn vaak te dikke romantische jas biedt Reuss een transparante uitvoering, waarin de dramatische hoogtepunten beter tot uitdrukking komen dan in uitvoeringen die grootser en volumineuzer van opzet zijn. De grootste verdienste van deze uitvoering is de woordelijke verstaanbaarheid van de teksten door de zorgvuldige dictie van koor en solisten. Daarbij helpt ook dat de balans tussen koor en orkest optimaal is. Cappella Amsterdam en het Orkest van de Achttiende Eeuw bewijzen opnieuw dat ze een fantastische combinatie vormen. De sopraan Carolyn Sampson en de bariton André Morsch zijn volledig in harmonie met de visie van Daniel Reuss op de verhalende kracht van dit geliefde koorwerk. " Uit het VSCD-juryrapport

Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam