Henosis is de titel van Joep Beving’s nieuwste solo-album dat uitkomt in april 2019. Cappella Amsterdam werkte mee aan deze cd en is ook te horen tijdens de live concert tournee van 25 t/m 30 april. 

Deze cd is zijn derde op rij en daarmee het sluitstuk van een drieluik. Dit drieluik begon in 2015 met het album Solipsism en de opvolger Prehension in 2017, waarvoor hij een platencontract kreeg bij het iconische label Deutsche Grammophon. Afgelopen september verscheen Conatus, een album waarop composities van zijn eerste twee platen door anderen worden vertolkt. Op Henosis slaat de Nederlandse pianist nieuwe wegen in en horen we naast de inmiddels vertrouwde piano ook orkestrale en meer elektronische klanken.

Joep Beving

Joep Beving wist in betrekkelijk korte tijd een wereldwijde fanschare op te bouwen met zijn minimalistische en introspectieve pianocomposities die de tijdsgeest lijken te raken. De gedurfde eenvoud van zijn composities bleek zijn weerklank te vinden bij miljoenen luisteraars. Inmiddels wordt zijn muziek over de hele wereld gestreamd en trad hij op in het Sydney Opera House en de Elbphilharmonie in Hamburg.

Concert

Tickets

Cappella Brochure 2018 2019

Bekijk onze seizoensbrochure 2018-2019!

Klik hier

Ontvang nieuws over Cappella Amsterdam